A téli gumiabroncs fontossága

2023. 12. 21.

Ha autóvezetésről van szó, a biztonság mindig kulcsfontosságú! Különösen igaz ez télen, amikor a szélsőséges időjárás miatt a veszélyforrások száma és a balesetek kockázata is megnövekszik. Ebben az időszakban a téli gumik használata nem csak ajánlott, hanem szinte elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez! Cikkünkben összeszedtük a téli gumi azon előnyeit, amelyek bizonyítják, hogy a hideg idő beköszöntével igenis megéri váltani!

 

Váratlan helyzetek

Idén mindenkit váratlanul ért, amikor az első hó a nyakunkba zúdult. Így hát a legtöbb sofőr egyszerre eszmélt fel: eljött a téli gumi ideje. Ez persze kígyózó sorokat és betelt naptárakat eredményezett a gumisoknál és autószervízekben. Amíg pedig az emberek arra vártak, hogy a nyári gumik lekerüljenek autóikról, csúszkáltak… Ami számos olyan balesethez vezetett amely egy kis elővigyázatossággal talán elkerülhető lett volna. 

szolg3.jpg (55 KB)

Speciális kialakítás

A téli gumiabroncsok speciálisan hideg időre és havas útviszonyokra lettek tervezve. Az átlagos nyári gumik tapadása és teljesítménye csökken ilyen hideg körülmények között. A téli abroncsok különleges gumi összetétele és mintázata viszont segít abban, hogy jobb tapadást biztosítsanak a hideg, nedves és jeges útfelületeken. Ezáltal enyhítik a csúszásveszélyét és növelik a vezető irányítását a jármű felett.

Nyári mintázat.png (875 KB)

A jobb tapadásnak köszönhetően a téli gumik képesek jelentősen csökkenteni a féktávolságot a havas vagy jeges utakon. Az autó vezetője így gyorsabban és hatékonyabban tud reagálni bármilyen váratlan helyzetre az úton. Emellett lehetővé teszi, hogy a kocsi stabil maradjon a kanyarokban és fordulókban.

 

A rettegett ónos eső

Az ónos eső által kialakult jégréteg rendkívül csúszós. Ez komoly veszélyt jelenthet a járművek irányíthatóságára és a fékezés hatékonyságára. Így a veszélyes útviszonyok miatt a közlekedés lassú és bizonytalan lehet. Ez növeli a balesetek kockázatát, különösen, ha az autósok nem alkalmazkodnak megfelelően az ilyen körülményekhez. Tehát a téli gumiabroncsok használata még fontosabb az ónos eső által okozott csúszós körülmények között.

1671096944-7B06tZ2ro_md.jpg (117 KB)

Téli gumival még spórolhatsz is!

Ha a hideg beköszöntével azért nem cseréled le a gumikat, mert sajnálod rá a pénzt, lehet érdemes más szemszögből is megvizsgálnod a dolgokat. Ugyanis a téli gumik használata a hidegebb hónapokban lehetővé teszi a nyári gumik állapotának megőrzését és védelmét. Hiszen így a nyári abroncsokat nem éri olyan mértékű kopás és károsodás, amit a téli idő okozhatna és nem kell idő előtt újat venni belőlük.

 

+1 érv a téli gumi mellett

Több országban törvény kötelezi az autósokat, hogy a téli időszaknak megfelelő abroncsokat használjanak. Nálunk ugyan nem kötelező cserélni, de a biztosítók is fontosnak tartják a megfelelő gumiabroncsok használatát a biztonságos közlekedés érdekében, és néhány esetben kedvezményeket is nyújtanak azoknak, akik ezt betartják.

 

Vigyázz az abroncsaidra, hogy azok is vigyázhassanak rád!

Az autobirodalom.hu prémium termékei segítenek az abroncsok ápolásában és tisztán tartásában, hogy azok mindig a legjobbat nyújthassák, legyen bármennyire is extrém az idő! A Carbonax Exclusive Wheel Kit - díszdobozos felnitisztító és gumiápoló csomag mindent tartalmaz ami a tökéletesen tiszta, fékpormentes és gyönyörűen ápolt kerekekhez kell! 

 

A Carbonax Red Pro Wheels maximálisan eltávolítja a közúti szennyeződéseket és a betapadt vas-oxid részecskéket, amelyeket az autókozmetikai ecset segítségével minden apró kis résből és hajlatból alaposan fel tudsz lazítani. A Carbonax Black Tyre Shine pedig gondoskodik arról, hogy a tiszta felnik mellett, a gumik is ragyogjanak. A szaténfekete eredményt biztosító gumiápoló elegáns megjelenést kölcsönöz, taszítja a port és a kiváló összetétele miatt tartósabban marad meg a felületen, mint a hasonló vízbázisú termékek.

Exc.Matt Leather csomag (1).png (1.24 MB)

Összefoglalva

A téli gumiabroncsok nem csupán a biztonságot növelik, hanem a jármű teljesítményét is javítják a zord körülmények között. Ne feledd, hogy a megfelelő gumik kiválasztása és rendszeres karbantartása kulcsfontosságú annak érdekében, hogy maximális biztonságot és hatékonyságot nyújtsanak az utakon. Életed mindennél értékesebb! Ne kockáztass ha autóba ülsz, válts inkább téli gumikra és élvezd a biztonságos autózás élményét! Ha pedig a gumikat már lecserélted, nem maradt más hátra, minthogy válogass gumiápoló készítményeink kínálatából!

 

Szakértő ügyfélszolgálat
Szakértőügyfélszolgálat
Gyors kiszállítás
Gyorskiszállítás
Biztonságos fizetés
Biztonságosfizetés
Tippek, tanácsok

ab - Autóbirodalom

üzletünk

Nyíregyházán, az autobirodalom.hu autóápolási szaküzletében széles választékban megtalálhatók a járművek tisztításához és ápolásához szükséges autókozmetikai szerek, eszközök, kiegészítő termékek.  Szakértő munkatársaink szívesen adnak ingyenes tájékoztatást, használati javaslatokat, ötleteket a termékekkel, autóápolási folyamatokkal kapcsolatban. 

részletek