Autómosás otthon

2022. 05. 07.

Autómosás otthon

 

Sokak számára egy igazán kellemes kikapcsolódás, ha az otthonuk kényelmében, nyugodt körülmények között, a kellő időt rászánva tudják az autójukat, motorjukat tisztítani – ápolni. Tökéletesen megértem őket, hiszen ez valóban egy jó szórakozás és a végén gyönyörködhetnek a tiszta, csillogó járműben.

automosás03.jpg (372 KB)

Néhány dolgot érdemes azonban figyelembe venni, amikor elkezdjük az otthoni autómosást.

Az egyik legfontosabb, hogy a karosszéria ne legyen felhevült állapotban és ne tűző napon végezzük a tevékenységet.

Továbbá a megfelelő eszközök és szerek használata is megkönnyítik a munkát, ezek hiányában nem csak az időnk mehet kárba, de az eredmény sem lesz olyan, mint elvárhatnánk.

Felejtsük el a már nem használt ruhadarabokat a törölgetéshez, a háztartásokban használt tisztítószereket és a „nepper” módszereket, mint a súrolószerekkel történő karceltávolítást, dörzsi szivacsot, a karosszérián előszeretettel használt koszradírt és hasonló gyors, de a fényezésre legalább nagyon káros eszközöket, módszereket.

Fontos, hogy a megvásárolt szerek gyártói utasításait tartsuk be és arra a célra használjuk azokat, amire készítették. Ha a termék nem azonnali használatra kész (ready to use), hanem hígítást igényel, ne akarjuk felülbírálni a szemberek javaslatait, mert komoly károkat eszközölhetünk.

nanotechnologias-viztakarekos-automosas.jpg (187 KB)

Kezdjük el az autómosást!

Ha már beszereztünk minden kelléket a folyamathoz, első lépésként érdemes egy szennyeződéslazító előmosót vagy aktív habot/habsampont használni. Ezen termékek szinte mindegyike hígítást igényel, figyeljünk rájuk oda, mert az eredmény sem lesz megfelelő és a pénztárcánk tartalma is indokolatlanul csökkeni fog.

A megfelelő hatóidők betartása után öblítsük le a járművet, majd következhet az „érintéses” mosás.

Ehhez egy jó minőségű autósamponra, egy jó szivacsra vagy mosókesztyűre mindenképp szükség lesz, de az alapos munkához egy felnitisztító kefe és egy-két ecset sem árt. Javasoljuk a több vödrös mosási technikát (lehetőleg ülepítő rács használatával), hogy a már lemosott szennyeződést ne juttassuk vissza a felületre. Az egyik vödörben a samponos víz, a másikban tiszta víz az öblítéshez (esetleg külön a felnikhez, gumiabroncsokhoz). Ha szükséges, a mosás előtt használjunk bogároldó készítményt.

automosas-otthon01.jpg (82 KB)

Rengeteg olyan szer áll rendelkezésre, amelyekkel nem csak a koszt tudjuk eltávolítani, hanem egy alaposabb lakktisztítást is tudunk végezni. Ilyenek a szállórozsda/fékpor eltávolítására szolgáló szerek, a fagyanta-, ragasztó-, kátrányoldó termékek vagy akár az autókozmetikai gyurmák (ez utóbbival azért óvatosan). Minden ilyen szer használata után bő vízzel öblítsük le az autót!

Miután végeztünk a tisztítással, rendkívül fontos, hogy a vizet mielőbb eltávolítsuk a felületekről, mert foltos, csíkos, vízköves lesz (és hát nem ez a cél), főleg, ha fúrt kútból nyerjük otthon a vizet.

A technológia folyamatosan fejlődik. Korábban szarvasbőr kendővel, viledával - vagy sehogy sem - próbáltuk szárazzá tenni az autónkat, ami rengeteg időt vett igénybe és sokszor mire a végéhez közeledtünk, már rá is száradt a felületre az a fránya vízkő.

Mára már hatalmas választékban kaphatóak járműszárító törölközők, amikkel néhány perc alatt ragyogóvá varázsolhatjuk a teljes karosszériát. Érdemes fentről lefelé haladva használni ezeket a vastag, puha és nagyméretű törölközőket és teljesen leszárítani velük az összes felületet.

Ha már készen vagyunk a tisztítással érdemes ápolni is a felületeket, hogy tovább maradjon szép az autónk, motorunk.

labocosmetica-perfecta-quick-detailer-100ml-500ml-45-liter_2.jpg (96 KB)

A karosszériára javasoljuk az úgynevezett quick detailer-ek (gyorswaxok) használatát, ezáltal a további szennyeződések és víz sem tapad meg olyan könnyen a felületen, továbbá gyönyörű fényt kölcsönöznek a járműnek. Ami nagyot tud dobni még az összképen, az a külső műanyagelemek és a gumiabroncsok ápolása. Hiába csillog-villog az autó, ha a gumik és a műanyag részek el vannak hanyagolva, ezért kifejezetten javasoljuk az erre a célra készült termékek használatát.

Az üvegfelületekről se feledkezzünk meg, ez a terület is rendkívül fontos (biztonsági szempontból is). Igaz, hogy most kívülről tettük rendbe az autónkat, de az üvegeket a belső oldalon is szükséges takarítani, a tökéletes kilátáshoz és összképhez.

 

Webáruházunkban minden olyan termék és eszköz megtalálható, amellyel fantasztikus eredményeket tudunk elérni otthoni körülmények között.

Ha termékekkel vagy használatukkal kapcsolatban kérdése merülne fel, ne habozzon felkeresni bennünket az elérhetőségeinken, szakértő munkatársaink készséggel nyújtanak segítséget!

  1. május 7.
Szakértő ügyfélszolgálat
Szakértőügyfélszolgálat
Gyors kiszállítás
Gyorskiszállítás
Biztonságos fizetés
Biztonságosfizetés
Tippek, tanácsok

ab - Autóbirodalom

üzletünk

Nyíregyházán, az autobirodalom.hu autóápolási szaküzletében széles választékban megtalálhatók a járművek tisztításához és ápolásához szükséges autókozmetikai szerek, eszközök, kiegészítő termékek.  Szakértő munkatársaink szívesen adnak ingyenes tájékoztatást, használati javaslatokat, ötleteket a termékekkel, autóápolási folyamatokkal kapcsolatban. 

részletek