Eleged van van a rászáradt vízcseppekből az autómosás után?

2022. 02. 04.

Eleged van van a rászáradt vízcseppekből az autómosás után?

 

Megmutatjuk Neked, hogyan marad az autód mosás után vízkő-, folt- és csíkmentes!

 

Amikor önkiszolgáló autómosóban járok, legtöbbször azt látom, hogy öblítés után azonnal elindulnak a sofőrök, sokszor nagyobb tempóval, mint azt kellene, hogy a menetszél leszárítsa a vizet a karosszériáról. Ezzel csak azt érjük el, hogy a nedves felületen hamarabb megtapad a por, hamarabb lesz koszos az autó, mintha szárazon vágnánk neki az útnak.

plo-3.jpg (35 KB)        prémium plus0001.jpg (2.07 MB)

A nyári autówellness után a hőmérséklet és a napfény hatására hamarabb szárad a felület, viszont a vízkő is szépen bele tud ágyazódni a lakkrétegbe, melyek akár visszafordíthatatlan károkat is okozhatnak.

A téli mosásnál pedig megvan a veszélye, hogy esetleg később be sem tudunk jutni a járműbe, mert befagytak az ajtók.

 

Pedig ahhoz, hogy ne vesszen kárba a munkánk és ne legyenek kellemetlenségek, csak néhány percet kellene még törődnünk szeretett autónkkal, hogy az szépen csillogjon.

 

Mit tegyünk?

Autómosás után mindig szárazra kell törölni az autót!

Persze az is nagyon fontos, hogy ezt mivel teszed meg, mert a hagyományos törlőkendők, ruhadarabok, rongyok, háztartási papírtörlők csak a port fogják tologatni, ami további karcok kialakulásához vezetnek és mivel ezeknek a nedvszívó képessége nagyon alacsony, így csíkos, maszatos, fénytelen lesz az autó.

 

Szerencsére az autóápolás egy innovatív, gyorsan fejlődő iparág, így létezik kifejezetten járműszárításra kifejlesztett autó törölköző. Ezek különböző méretben kaphatóak, tapasztalatom szerint a leghasznosabb az 50x80 cm - 60x90 cm körüli méret, mert ezzel nagyon gyorsan lehet dolgozni. Az anyagvastagságuk, szálsűrűségük is eltérő, amit gsm számban tüntetnek fel a gyártók, ismét csak saját tapasztalat, hogy 500 gsm feletti termékeket érdemes választani.

liquid-elements-black-hole.jpg (286 KB)   dupla_drying_towel_2.png (5.69 MB)

Különleges szövésük, hurkolási technikájuk és anyagösszetételük miatt ezek a termékek a saját súlyuk többszörösét képesek magukba szívni, így tökéletesen csíkmentes és foltmentes, ragyogó felületet eredményeznek, valamint ezek a törölközők nem karcolják a fényezést!

 

Néhány perc alatt szárazra tudod törölni az autód, nem kell csavargatnod belőle a vizet és jellemzően akár 100 mosást is kibírnak megfelelő tisztítás mellett.

Tisztításukról csak röviden annyit, hogy maximum 40 fokon, folyékony mosószerrel (vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett termékek), öblítő használata nélkül kell mosni és nem szabad csavargatni, mert azzal károsítjuk a szálakat, így csökkentenénk a hatékonyságát.

 

Weboldalunkon az eszközök/kendők menüpontban többféle terméket találsz amellyel minden bizonnyal elégedett leszel :)

 

Szakértő ügyfélszolgálat
Szakértőügyfélszolgálat
Gyors kiszállítás
Gyorskiszállítás
Biztonságos fizetés
Biztonságosfizetés
Tippek, tanácsok

ab - Autóbirodalom

üzletünk

Nyíregyházán, az autobirodalom.hu autóápolási szaküzletében széles választékban megtalálhatók a járművek tisztításához és ápolásához szükséges autókozmetikai szerek, eszközök, kiegészítő termékek.  Szakértő munkatársaink szívesen adnak ingyenes tájékoztatást, használati javaslatokat, ötleteket a termékekkel, autóápolási folyamatokkal kapcsolatban. 

részletek