Mi is az a Black Friday?

2022. 11. 15.

A Black Friday vagy magyarul a Fekete Péntek eredetileg a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott néhány évtizede már hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelöli.

A kifejezés 1966-ban keletkezett, azonban a jellegzetes mai használata 2009-re vált általánossá. Magyarországon első alkalommal 2014. november 28-án tartották meg a kiskereskedelemben a Black Friday nevű akciót, amelyen átlagon felüli árkedvezményeket kínáltak a vásárlóknak.

A fekete péntek nem hivatalos szünnap Amerikában sem, de sokan szabadságot vesznek ki erre a napra, hogy ne maradjanak le a hatalmas kedvezményekről.

walmart-black-friday-ross_kyrulu.jpg (104 KB)

Az amerikai nagyvárosokban megszokott jelenség ilyenkor, hogy a nagy akciókat kínáló üzletek előtt órákat várakoznak az emberek. Amikor bejutnak, a vásárlók lerohanják a boltot és amit tudnak, megragadnak, mivel a legvonzóbb termékekből rendszerint kisebb a készlet. Mindez időnként sérüléseket, sőt sajnos már halált is okozott: 2008-ban egy bolti alkalmazottat halálra tapostak a vevők az egyik New York-i üzletben és egy kismamát ugyanitt kórházba kellett szállítani. Ugyanezen a napon egy másik helyen két ember meghalt, amikor vásárlók két csoportja között kialakult vita lövöldözésbe torkollott.

Szerencsére itthon nincsenek ilyen komoly esetek, ráadásul a statisztikák azt mutatják, hogy mi magyarok szívesebben vásárolunk online, elkerülve ezzel a hosszú sorbanállást, a hatalmas tömeget és az esetleges problémákat. 

202327-675x450-Shopping-by-mobile-phone.jpg (24 KB)

Az Egyesült Államokban csak egy napig (plusz az ezt követő hétfő - az úgynevezett Cyber Monday) tartanak a kihagyhatatlan akciók, míg Magyarországon már szinte az egész novemberi hónap tele van tűzdelve a hasonló nevű kedvezményes időszakokkal.

Nálunk is egy egész héten át tartó Black Week - fekete hét lesz, hogy véletlenül se maradj le fantasztikus ajánlatainkról, viszont fontos megjegyeznünk, hogy az akciós árak a készleteink erejéig lesznek érvényesek, így érdemes mielőbb beszerezni a kedvenc autóápolási termékeidet, eszközeidet.

Sajnos ezt az időszakot sokan kihasználják az átverésekre is, gyakran élnek a kereskedelmben azzal a trükkel, hogy felemelik az árat, hogy aztán Black Friday-kor hihetetlen akciót tudjanak belőle fabrikálni. Ezért érdemes más helyeken is megnézni az árat, hogy biztosan jól járunk-e a vásárlással. (Saját magam is tapasztaltam tavaly egy nagy hazai ruházati üzletláncnál, hogy a kiszemelt télikabát két nappal előtti árát szépen felemelték a duplájára, majd leakciózták az eredeti összegre... Mérgesen és természetesen a kabát nélkül távoztam a boltból!)

 

Ettől nálunk nem kell tartanod, mi valódi akciókat kínálunk Neked, valódi árukészlettel, szavatossági és egyéb problémák nélkül!!!

black-week.jpg (8 KB)

A Black Week hét 2022.november 21. 0:00 órakor kezdődik és november 27. 24:00-ig tart webáruházunkban, ahol 20-50% közötti kedvezményekkel kínáljuk több autóápolási termékcsalád legnépszerűbb termékeit. 

Ne feledd, valóban komoly akciókkal fogsz találkozni prémium autóápolási webáruházunkban és tényleg csak a készletek erejéig élnek a kedvezmények, ezért érdemes mielőbb beszerezni a kiszemelt termékeket!

 

Szakértő ügyfélszolgálat
Szakértőügyfélszolgálat
Gyors kiszállítás
Gyorskiszállítás
Biztonságos fizetés
Biztonságosfizetés
Tippek, tanácsok

ab - Autóbirodalom

üzletünk

Nyíregyházán, az autobirodalom.hu autóápolási szaküzletében széles választékban megtalálhatók a járművek tisztításához és ápolásához szükséges autókozmetikai szerek, eszközök, kiegészítő termékek.  Szakértő munkatársaink szívesen adnak ingyenes tájékoztatást, használati javaslatokat, ötleteket a termékekkel, autóápolási folyamatokkal kapcsolatban. 

részletek