Milyen mikroszálas kendőt válasszak?

2022. 07. 20.

Alapvetően különítsük el a külső tisztításhoz, ápoláshoz szükséges kendőket a belső munkákhoz használt termékektől, hiszen más a szerepük az autóápolás különböző területein. 

dupla_drying_towel_2.png (5.69 MB)fe_515_455_pink_buffing.png (248 KB)

A járművek külső felületén használt kendők közül is több kategória van.

A belső tér tisztításához és ápolásához is megvannak a speciális autóipari célra gyártott törlőkendők.

blue buffing.jpg (144 KB)black polish.jpg (50 KB)

Természetesen erős átfedések vannak a többcélú termékeknél, mint például az "üvegező" kendők (hiszen belülről is szükséges tisztítani az ablakokat, üvegfelületeket) vagy a Buffing kendők, amelyek rendkívül kíméletesek, így a belső felületek portalanítására is tökéletesen alkalmasak. 
Az allround kendőket is alkalmazzuk a járművek belső munkálatainál is, például a vegyszeres tisztításoknál, illetve az ápolószerek felvitelére és visszatörlésére is kiválóan használhatóak. 

A belső tereken használt kendők kiválasztásánál is fontos, hogy lehetőség szerint lézervágott, szegély nélküliek legyenek, hiszen igencsak érzékeny területekkel is találkozhatunk, mint például a fényezett, zongoralakkos részek vagy az óracsoportok, kijelzők, ahol nagyon könnyen karcokat ejthetünk, ha nem megfelelő kendőt használunk. 

Itt szeretném egy gondolat erejéig megjegyezni, hogy nem véletlen, hogy a lényegesen magasabb minőségi kategóriát képviselő speciális mikroszálas kendők árai is magasabbak, mint a hipermarketekben kapható olcsóbb háztartási termékek. Ezen nem éri meg spórolni, mert komoly károkat okozhatunk. 
Sőt, találkoztunk már olyan esetekkel is, hogy a párszáz forintos termékek színei befogták a kezelt területet, amit nagyon nehezen vagy egyáltalán nem lehetett helyrehozni.

Sokszor kapjuk a kérdést, hogy ezek moshatóak-e?

Természetesen igen. De nem mindegy hogyan. 

4-sanytol-towels.jpg (337 KB)
A legtöbb mikroszálas törlőkendőt mesterséges, kémiai eljárásokkal előállított szintetikus szálak alkotják (poliamidok és a poliészterek), röviden ezek műanyag szálak keveréke. 
Köztudott, hogy a műanyag nagyon könnyen tisztítható, viszont, ha sokáig szeretnénk élvezni a kendőink előnyös tulajdonságait az alábbiakat érdemes szem előtt tartani:
A műanyag és a magas hőmérséklet nem a legjobb barátok, ezért soha ne mossuk 60 fok felett a kendőket és ne használjunk öblítőt, fehérítőt, mert azok eltömítik az apró hurkokat. És persze semmiképp ne vasaljuk ki!

A másik nagyon fontos dolog, hogy ne csavargassuk a kendőket, mert a szerkezete roncsolódik, elveszíti nedvszívó képességét és a kikeményedett apró szálak karcolhatnak. 

Webáruházunkban rendkívül széles választékban lehet találni mikroszálas kendőket, törölközőket, polírkendőket, így minden fázishoz a megfelelő terméket kapod.

 

https://autobirodalom.hu/eszkozok-kendok-towels-car-towels-torolkozo-autoszarito-kendo


Ha a választás során bizonytalan vagy, keresd bátran ügyfélszolgálatunkat, ahol szakértő munkatársaink készséggel segítenek. 

Szakértő ügyfélszolgálat
Szakértőügyfélszolgálat
Gyors kiszállítás
Gyorskiszállítás
Biztonságos fizetés
Biztonságosfizetés
Tippek, tanácsok

ab - Autóbirodalom

üzletünk

Nyíregyházán, az autobirodalom.hu autóápolási szaküzletében széles választékban megtalálhatók a járművek tisztításához és ápolásához szükséges autókozmetikai szerek, eszközök, kiegészítő termékek.  Szakértő munkatársaink szívesen adnak ingyenes tájékoztatást, használati javaslatokat, ötleteket a termékekkel, autóápolási folyamatokkal kapcsolatban. 

részletek