Szeptember - a bőrápolás hónapja

2022. 09. 01.

A bőrkárpitozás az autókban is egy kellemes luxusérzetet keltenek, főleg, ha az szép tiszta, ápolt és puha.

A bőr, mint alapanyag, egy magas színvonalat képvisel, számtalan előnye és különlegessége van, melyek kiemelik a többi anyagok közül, és amelyek miatt régóta letaszíthatatlan képletes trónjáról.

Az autókban lévő bőrkárpit igen szélsőséges körülményeknek van kitéve, mint a téli hideg, a nyári közvetlen napsugárzás, a magas és káros UV sugárzás, a páratartalom változása és az általános használattal járó kopás.

Types-Of-Car-Leather-Damage-And-Their-Causes.jpg (74 KB)

A bőr egy természetes, hosszú élettartamú anyag, amely az idő múlásával tisztítás és ápolás nélkül gyorsabban használódik el, kopik, repedezik, ezért fontos rendszeresen tisztítani ezt a felületet, hogy az évek múlva is úgy ragyogjon, mint új korában.

 

Hogyan kezdjünk neki, hogy megőrízzük, akár javítsunk a jelenlegi állapoton?

 

A bőrüléseken sok rés van amikbe összegyűlik a por és a szennyeződés, ezeket mindenképp távolítsuk el egy puha autókozmetika ecset vagy óvatos porszívózás segítségével. 

Ez egy rendkívül fontos művelet, hiszen a szennyeződések a bőr felső hámrétegét a használatból eredő súrlódások miatt megkarcolják, amik később komoly károkhoz vezethetnek.

Ha ezzel készen vagyunk, válasszunk egy kifejezetten erre a célra készült bőrtiszító terméket és a megfelelő eszközt a tisztításhoz. A szennyezettségtől függően szükségünk lesz speciális bőrtisztító kefére, esetleg mágikus szivacsra (magic sponge), puha sörtéjű ecsetre illetve nagyon puha mikroszálas kendőkre.

Soha ne használj erős sörtéjű kefét, mert azzal szinte biztosan kárt okozol!

gal-15-sm.jpg (24 KB)

A bőrtisztító szert soha ne juttasd közvetlenül a felületre - különösen igaz ez a perforált részeken - mindig az eszközre fújd és úgy dolgozz vele.

Érdemes fentről lefelé haladva a fejtámlával kezdeni a tisztítást, majd utána következhet a háttámla középső része, majd az oldalsó részek, az ülőlap, combtámasz és így tovább. 

how-to-clean-leather-car-seats.jpg (25 KB)

 

Ha már szép tiszták a bőr felületek, kezdődhet az ápolás.

Fontos, hogy soha ne használj olyan termékeket, amelyekben kőolaj származékok vagy viasz van, mert ezek az összetevők eltömítik a bőr pólusait.

Bőrápolókat rendkívül széles választékban találsz a piacon a sűrű krémektől kezdve a tej állagú emulziókon keresztül a vízszerű folyadékokig. 

Általánosságban elmondható, hogy minél sűrűbb egy folyadék, annál nehezebb bedolgozni a felületbe, viszont jellemzően a sűrűbb termékek magasabb koncentrációban tartalmaznak hasznos összetevőket.

A bőrápoló termékekre is jellemző, hogy a magasabb ár, magasabb minőséget is képvisel, de azt gondolom, hogy ez pont nem az a terület, ahol megéri párszáz forintot spórolni, hiszen elég nagy értékről beszélünk.

A bőrápolást a tisztításhoz hasonlóan fentről lefelé haladva érdemes elvégezni mikroszálas vagy szivacs applikátorral, esetleg mikroszálas kendővel, de itt is ügyeljünk arra, hogy extra puha terméket válasszunk (buffing).

Itt is az eszközre tegyük az ápolószert, ne a a kárpitra és óvatosan "maszírozzuk" bele a felületbe, majd néhány perc múlva töröljük át a kezelt területet egy száraz, puha kendővel, hogy eltávolítsuk a felesleget róla.

A jó minőségű bőrápolók nem hagynak foltot, könnyen eldolgozhatóak és gyönyörű matt, gyárias megjelenést biztosítanak.

best-car-leather-cleaner.jpg (467 KB)

Ne feledd, a  kevesebb néha több. A túl sok tisztító vagy ápoló folyadék károsíthatja a bőrt, ezért csak annyit használj, ami nem áztatja a bőrt.

Ez különösen igaz a perforált bőrülésekre, mert a perforációkban megülő folyadék hatására eltömődik és könnyen penészgomba alakulhat ki.

 

Bőrtisztító szerek, bőrtisztító habok, bőrápoló, impregnáló, hidrtaláló termékek és eszközök széles választékát találod meg webáruházunkban.

Gyakorlott autókozmetikusokként rendszeresen kezelünk bőrkárpitokat, ha kérdésed van keress bennünket bizalommal, szakértő ügyfélszolgálatunk szívesen áll rendelkezésedre!

Szakértő ügyfélszolgálat
Szakértőügyfélszolgálat
Gyors kiszállítás
Gyorskiszállítás
Biztonságos fizetés
Biztonságosfizetés
Tippek, tanácsok

ab - Autóbirodalom

üzletünk

Nyíregyházán, az autobirodalom.hu autóápolási szaküzletében széles választékban megtalálhatók a járművek tisztításához és ápolásához szükséges autókozmetikai szerek, eszközök, kiegészítő termékek.  Szakértő munkatársaink szívesen adnak ingyenes tájékoztatást, használati javaslatokat, ötleteket a termékekkel, autóápolási folyamatokkal kapcsolatban. 

részletek