Téli gumiabroncsok

2022. 02. 04.

Téli gumiabroncsok

Mivel már a külső hőmérséklet tartósan +7 °C alatt mozog, a téli gumiabroncsok használatának fontossága kifejezetten fontos.

Hallok néha olyat, hogy minek nekem a téli gumi, úgy is csak a városban közlekedek, ott jó a nyári is. Valóban? Miért? A városban fűtik az aszfaltot??? Ne felejtsük el, hogy a közlekedésben másokért is felelősek vagyunk, ne okozunk magunknak is és másnak is kellemetlenséget egy esetleges balesettel.

 

Látni és látszani

Már délután 4 órakor sötét van, ellenőrizd le az izzókat, hogy működnek-e.

Fontos, hogy jól lássunk és minket is jól láthassanak a forgalomban, érdemes lehet emelt fényerejű izzókat beszerezni.

 

Nézzünk be a motorháztető alá

Ellenőrizzük le a fagyálló szintjét és állapotát. Ha nincs ehhez megfelelő eszközöd, a benzinkutakon szívesen megnézik neked.

A mínuszok beálltával a hűtőkörben megfagyó víz szétfeszítheti a motorblokkot, megrepesztheti a hűtőt és a fűtőradiátort így okozva hatalmas károkat. Sokkal egyszerűbb, ha még időben ellenőrzöd és ha kell, a megfelelő fagyállót beszerezve feltöltöd.

 

Töltsd fel a szélvédőmosó tartályt téli szélvédőmosó folyadékkal. Célszerű olyan terméket választani, ami garantáltan nem fog megfagyni még -20 °C foknál sem (bár ez nálunk nem valószínű) és nem károsítja a gumi és fém alkatrészeket. Nem mindig kifizetődő a legolcsóbb folyadékok vásárlása.

 

Ebben az időben az autónk sokkal több elektromos fogyasztót használ. Általában öt évig jó egy indítóakkumulátor, ha a tiéd öreg vagy már nem megfelelően működik, esetleg töltögetni kell, akkor célszerű mielőbb kicserélni. Továbbá nézd meg, hogy nincsenek-e meglazulva az akkusaruk, ha szükségesnek látod kend be póluszsírral, hogy ne oxidálódjon tovább.

 

Ellenőrizd az olajszintet rendszeresen. Édesapám mindig azt tanította nekem, hogy legalább a vizet és az olajszintet rendszeresen figyeljem.

A motorolajoknak még a legdermesztőbb hidegben is meg kell őriznünk a hideg motor elégséges kenésének biztosításához megfelelő folyékonyságukat, viszkozitásukat, hiszen a motorolajnak a hidegindítások alkalmával gyorsan kell elérnie a blokk minden pontját.

 

Elindulás

Mielőtt útra kelünk, feltétlenül távolítsuk el az üvegfelületekről és a fényszóróról a jeget, ha pedig havas az autónk, akkor óvatosan seperjük le mindenhonnan, hogy az olvadó hó lecsúszása sem minket, sem másokat ne hozzon kellemetlen helyzetbe.

Ha ez idő alatt már a motor is jár, hamarabb végezhetünk ezekkel a folyamatokkal és kicsit kellemesebb is lesz a hőmérséklet amikor beülünk. Amennyiben belülről párásodnak az üvegfelületek lehetőség szerint használjuk a klímát, ami nagyban segíti a gyors kilátást. Ha nincs klímaberendezésünk érdemes az ablakokat és a szélvédőt egy alapos tisztítás után páramentesítővel befújni.

 

Balesetmentes és nyugodt autózást kívánunk!                                              www.autobirodalom.hu

Kert Utcai Autósbolt

4400 Nyíregyháza, Kert u. 15.

+36 70 622 2030

Szakértő ügyfélszolgálat
Szakértőügyfélszolgálat
Gyors kiszállítás
Gyorskiszállítás
Biztonságos fizetés
Biztonságosfizetés
Tippek, tanácsok

ab - Autóbirodalom

üzletünk

Nyíregyházán, az autobirodalom.hu autóápolási szaküzletében széles választékban megtalálhatók a járművek tisztításához és ápolásához szükséges autókozmetikai szerek, eszközök, kiegészítő termékek.  Szakértő munkatársaink szívesen adnak ingyenes tájékoztatást, használati javaslatokat, ötleteket a termékekkel, autóápolási folyamatokkal kapcsolatban. 

részletek