Bogárszezon... és ami mögötte van

2022. 05. 13.

 

Bogárszezon… és ami mögötte van

 

Végre itt a várva várt jó idő!

Élvezzük a napsütést, a kellemes időjárást, az egyre hosszabb nappalokat, a kirándulásokat, utazásokat.

Az utazásokkal kapcsolatban minden évszaknak megvannak a maga szépségei, viszont az évszakoknak megfelelően a környezeti veszélyek, a szennyeződések is változnak.

Egyre nagyobb mennyiségben jelennek meg a rovarok, ezáltal a bogármaradványok az autókon, ami amellett, hogy esztétikailag nem a legszebb látvány, a járművek felületén komoly károkat képesek eredményezni a savas kémhatásuk miatt. (ajánlom figyelmedbe a „pH értékek szerepe az autóápolásban” cikkünket)

 Bug-and-Tar-Remover-1024x934.jpg (118 KB)

Miért rendkívül fontos, hogy a lehető legrövidebb idő alatt eltávolítsuk a bogármaradványokat?

Nyáron a felhevült karosszéria, a közvetlen napfény felgyorsítja a maró folyamatot és akár néhány óra alatt maradandó károkat szenvedhet a lakkréteg, a fényezés. Akár olyan mértéket is ölthet ez a probléma, hogy azt már csak szakember által végzett javítással lehet visszaállítani eredeti állapotára.

 Best_Bug_and_Tar_Remover_shutterstock_592925057-2.jpg (21 KB)

Ne ijedj meg! Van rá mód, hogy gyorsan, könnyen és biztonságosan megszabadulhass a rovartetemektől és azok káros hatásától.

A rovareltávolító szerek zömmel lúgos kémhatásúak, így nemcsak eltávolítják a rovarmaradványokat, hanem közömbösítik is azokat. Az ilyen termékek használata rendkívül egyszerű, viszont fontos, hogy a különböző gyártók termékeinek használata eltérhet egymástól, ezért mindig érdemes elolvasni a termék használati utasítását és betartani azt.

A rovareltávolító szert a megtisztítandó felületre kell permetezni és az utasítás szerinti hatóidőt betartani (jellemzően egy perc), majd ezt követően alaposan leöblíteni.

bug_off_spray.jpg (264 KB)

Fontos még tudni, hogy mivel ezek elég erős készítmények, így a védőbevonatokat gyengíthetik, úgyhogy a használatuk után érdemes egy gyorswax-al frissíteni a felületet. A védőbevonatok meggátolják, hogy a maró hatás közvetlenül a fényezéssel érintkezzen, de így sem maradhat hosszabb ideig rajta a rengeteg bogármaradvány, mert idővel azok is veszítenek ellenálló képességükből.

A rovarokkal ebben az időszakban mindenhol találkozni fogunk utazásaink során, de szerencsére már bárki számára elérhetőek azok a termékek, amelyek segítenek megakadályozni abban, hogy a rovarok testnedvei megmarják a fényezést.

Webshopunkban a bogároldó készítmények széles választékát megtaláljátok.

https://youtube.com/clip/Ugkx75aLo7dJAz5RfJD6mbGD9YNPDxsE0EGH

Szakértő ügyfélszolgálat
Szakértőügyfélszolgálat
Gyors kiszállítás
Gyorskiszállítás
Biztonságos fizetés
Biztonságosfizetés
Tippek, tanácsok

ab - Autóbirodalom

üzletünk

Nyíregyházán, az autobirodalom.hu autóápolási szaküzletében széles választékban megtalálhatók a járművek tisztításához és ápolásához szükséges autókozmetikai szerek, eszközök, kiegészítő termékek.  Szakértő munkatársaink szívesen adnak ingyenes tájékoztatást, használati javaslatokat, ötleteket a termékekkel, autóápolási folyamatokkal kapcsolatban. 

részletek