Hogyan tartsd tisztán autód belsejét? - Takarítási tippek lépésről lépésre

2023. 08. 15.

Hogyan tartsd tisztán autód belsejét? - Takarítási tippek lépésről lépésre

Ha Te is sok időt töltesz az autódban, akkor tudod, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen állapotok uralkodnak a belső térben. Hiszen ki szeretne olyan kocsit vezetni, ami el van hanyagolva, koszos és nem kényelmes vele az utazás? 

63cad1fe0a63ab2e6ea0a8c4_pexels-mike-b-1030649.jpg (1.83 MB)

Nemcsak esztétikai vagy kényelmi szempontból fontos a jármű tisztántartása, hanem a higiénia megőrzése miatt is kiemelt jelentőségű. Egy rendezett belső tér kellemesebbé teszi az utakat és növeli az autó értékét, valamint élettartamát  is. 

Na de persze mondani könnyebb, mint csinálni, nem igaz? Hiszen, ha a gyerekekkel együtt utazol, esetleg néha még a szőrös négylábúd is becsatlakozik, akkor a helyzet máris nehézkesebb. De ne aggódj, segítünk! Ebben a cikkben olyan hatékony módszereket mutatunk be, amelyek segítségével könnyedén fenntarthatod kocsid belső tisztaságát és eláruljuk, hogyan varázsolhatod újra gyönyörűvé autód belsejét.

Vágjunk bele! 

Az első és elengedhetetlen lépés, hogy előkészítsd a környezetet és az eszközöket! Parkold autódat olyan helyre, ahol könnyen hozzáférhetsz, és helyezz karnyújtásra minden takarításhoz szükséges eszközt!

Fontos, hogy lehetőleg árnyékos vagy fedett helyre parkolj! Az autónak sem tesz jót, ha a takarítás ideje alatt tűzi a nap és hidd el, neked sem lesz kellemes, ha a forró nyári napsugarak felmelegítik a kocsi belső terét. 

Lépésről lépésre

A következőkben részletesen bemutatjuk, hogy melyek az autó belső takarításának leglényegesebb pontjai.

how-to-clean-car-interior-4775265-10-3ae26ac90ed1419dab07ea0b9ec06e8a.jpg (106 KB)

  1. Előkészületek és kipakolás

Könnyen hozzáférhetsz a legapróbb zugokhoz is, ha kidobod a szemetet és kipakolsz minden felesleges tárgyat az autódból. Ezután gyűjtsd össze a takarításhoz szükséges eszközöket: porszívót, nedves ruhákat, száraz rongyot és tisztítószereket!

  1. Szőnyeg porszívózás és kárpittisztítás

A precíz takarítás alapja a porszívózás. Menj végig az üléseken és a padlón, ezzel eltávolítva a port, kisebb morzsákat és szennyeződéseket! Ügyelj arra, hogy az üléseket kárpittisztítás előtt alaposan porszívózd ki

  1. Műanyag elemek tisztítása, ápolása

A műszerfal, ajtópanelek és középkonzol tisztítása is fontos lépés. Használj speciális műszerfal tisztítószert vagy általános tisztítót, hogy a felületek szépek és tiszták legyenek, töröld át őket egy puha mikroszálas kendővel, majd érdemes egy műanyagápolóval is kezelni a megtisztított felületeket, hogy védettek legyenek a káros UV sugárzástól, kifakulástól, valamint ezek egy portaszító tulajdonságot is kölcsönöznek.

Best-Way-to-Clean-Car-Interior-Plastic-min-1280x720.png (989 KB)

  1. Ablaktisztítás

Az ablakok tisztasága nemcsak esztétikai, hanem biztonsági szempontból is fontos, hiszen a piszkos üvegen nehéz kilátni, ami balesetveszélyes lehet vezetés közben! Használj ablaktisztítót és mikroszálas kendőt, hogy a belső üvegfelületek ragyogóan tiszták legyenek!

  1. Frissítő illatok és védelem

Az utolsó simítás a belső tér felfrissítése és védelme. Használj autóillatosítót, hogy kellemes illat lengje be kocsidat! Ezen felül ne feledkezz meg a bőr- vagy műbőr felületek védelméről sem, amihez használj megfelelő bőrtisztító és ápoló szert!

Névtelen terv (11).png (2.09 MB)

Összegzés

Ha ezeket az ajánlásokat betartod és minőségi termékeket használsz, garantáltan élvezetessé válik az autód belső takarítása, ráadásul járműved is hálás lesz a gondoskodásért!

A tisztító és ápolószereket, amelyekről blogcikkünkben szó esett, megtalálod webshopunkban! Add le rendelésed, mi pedig gyorsan házhozszállítjuk egészen otthonod ajtajáig!

 

Köszönjük, hogy elmerültél blogcikkünkben, és reméljük, hogy hasznosnak találtad! Ne maradj le a következő izgalmas témáról sem, hamarosan jelentkezünk!

Szakértő ügyfélszolgálat
Szakértőügyfélszolgálat
Gyors kiszállítás
Gyorskiszállítás
Biztonságos fizetés
Biztonságosfizetés
Tippek, tanácsok

ab - Autóbirodalom

üzletünk

Nyíregyházán, az autobirodalom.hu autóápolási szaküzletében széles választékban megtalálhatók a járművek tisztításához és ápolásához szükséges autókozmetikai szerek, eszközök, kiegészítő termékek.  Szakértő munkatársaink szívesen adnak ingyenes tájékoztatást, használati javaslatokat, ötleteket a termékekkel, autóápolási folyamatokkal kapcsolatban. 

részletek