Így készítsd fel autódat a nyári kiruccanásra!

2023. 06. 20.

Így készítsd fel autódat a nyári kiruccanásra!

A rendszeres autóápolás fontosságáról már írtunk korábban, de muszáj figyelembe vennünk az aktuális időszakot is. 
Télen teljesen más problémák állhatnak fel a zord és fagyos időjárás miatt, amikor a napok nagy részét sötétben éljük. Míg nyáron a hőség okozta kellemetlenségekre kell odafigyelnünk, hogy elkerüljük a szerencsétlen baleseteket és maximálisan élvezhessük a nyári autókázás utánozhatatlan hangulatát!
Ebben a blogcikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb óvintézkedéseket, amiket érdemes egy hosszabb, de rövidebb utazás előtt is figyelembe venni. Hiszen nincs annál rosszabb, mint amikor a hónapokkal előre leszervezett utazáson baj történik, pláne, ha valamilyen apróság miatt nem felhőtlen a hangulat.

Nyári gumi
Talán mondanunk sem kell, de ha még nem cserélted le a téli gumit nyárira, akkor azonnal változtass ezen! Tudjuk, hogy Te is tisztában vagy vele, hogy nem az emberek bosszantására találták ki a különböző fajta gumikat és valóban a biztonságos vezetés egyik legalapvetőbb tényezője, úgyhogy egy perccel sem érdemes tovább várnod!
Azonban a gumicsere önmagában még nem elég! A hőmérséklet, ezesetben a nyári meleg is befolyásolhatja a guminyomást, ezért érdemes ellenőrizni a gumik profilmélységét is!
Ha minden megfelelő állapotban van, akkor meglátod, hogy még az autó fogyasztása is csökkeni fog!

20A16114-28DC-4B18-A4B2-88C52B346BDC.jpeg (205 KB)
Lámpák, fékek és folyadékok
Tévhit, hogy a fékekre csak nyálkás időben kell extrán odafigyelni. A felmelegedett aszfalton ugyanúgy tud másképp viselkedni az autónk egy fékezésnél, mint vizes utakon, amik természetesen nyári zápor formájában elkerülhetetlenek ebben az időszakban is. Úgyhogy semmiképp se felejtsd el a fékfolyadék töltöttségi szintjét és forráspontját ellenőrizni.
Emellett mindenképp cseréld le, töltsd fel és tarts megfelelő szinten a hűtőfolyadékot, motorolajat, váltóolajat és a szélvédőmosó folyadékot is!

AB75C91D-BE12-4628-8779-3FD17FE3728A.jpeg (470 KB)
Klíma
A nyári autókázás elengedhetetlen eleme a hűsítő klíma. Senki sem szeretne nélküle nekivágni a nagy útnak, azonban a megfelelő ellenőrzése nélkül sem ideális az utazás. Számtalan baktérium, gomba és egyéb élősködő hajlamos belakni ezt a berendezést. Ráadásul pollenszűrő nélkül nem csak szimplán az egészségünkre lesz káros, hanem az allergiásokat extrán veszélyeztetni fogja.
Szerezz be fertőtlenítő hatású klímatisztítót és cseréld ki a pollenszűrőt, hogy a lehető legtisztább levegő keringjen az autód belterében. Extra tippünk, hogy érdemes a hűtőfolyadék mellett, a klímagáz szintjét is ellenőrizni.

DCEB65B0-DF66-4CAF-9B1C-B83952188FE2.jpeg (81 KB)
Akkumulátor
Biztosak vagyunk benne, hogy vannak olyan kalandvágyók, akiket nem zavar, ha egy teljesen ismeretlen tájon, akár a semmi közepén éri őket az akkumulátor lemerülése. Elhisszük, hogy jó sztorik kerekedhetnek belőle, azonban mindenkinek javasoljuk, hogy indulás előtt azért mégis ellenőrizze az akkumulátor állapotát.
Nem érdemes a véletlenre bízni, hogy eljutsz-e a célállomáshoz, főleg, ha már gondosan kiválasztottad és kifizetetted a szállást.


Kocsimosás
Szerencsére sokaknak eszébe jut nyaralás előtt alaposan lemosni a kocsit, hogy a tiszta járgánnyal jobb hangulata legyen az utazásnak. Megfelelő tisztítóeszközökkel és lakkvédő szerekkel a napsütés ellen is megvédheted az autódat.

De nem csak esztétikai szempontból, vagy a komfort miatt fontos ezekre gondolni. Egy alapos tisztítással eltávolíthatod a téli sómaradványokat és akaratlanul is jobban szemügyre veheted a legapróbb részleteket is.

EE81A0EF-C382-4E8E-B221-1B67392EC57E.jpeg (186 KB)
Mindenképp legyen nálad:
● Elsősegélydoboz. Jobb esetben mindig be van dobva a kocsiba és reménykedünk, hogy nem lesz rá szükség. Ne felejts el azért leellenőrizni, hogy biztosan minden van benne, akkor is, ha úgy emlékszel, hogy teljes a készlet. Gondolj csak bele, mikor néztél rá utoljára?
● Vontatókötél és bikakábel. Akkor is, ha minden lehetséges helyzetre felkészülsz, bármikor szükséged lehet rájuk. Talán nem is saját biztonságod érdekében, hanem más bajba esett embertársad miatt. Túl sok helyet nem foglal, cserébe megmentheted valakinek a napját!
● Remek hangulat. Igen-igen, önmagában a jó kedv is felkerült a listára. Ehhez természetesen sokat hozzáad, ha tényleg minden óvintézkedést megteszel. De sokat segít a jó zene, a finom rágcsák és az elengedhetetlen, hidratáló víz vagy üdítő, hiszen nem csak az autód állapota számít, hanem a Tiéd is!


Az autobirodalom.hu honlapján nem csak tanácsainkat, de széles, kiváló minőségű termékkínálatunkat is megnézheted.
Biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb eszközöket, de ha segítségre lenne szükséged, akkor bátran keresd barátságos, szakértői kollégáinkat az ügyfélszolgálatunkon keresztül!


Ha kíváncsi vagy termékeink pontos alkalmazására, felhasználásának módjára, akkor kövess bennünket TikTok csatornánkon is (autobirodalom.hu), ahol rengeteg hasznos videót megtalálsz :)

Itt pedig meg tudod nézni a Hogyan készítsd fel autódat videót: https://vm.tiktok.com/ZGJXDyufP/

Szakértő ügyfélszolgálat
Szakértőügyfélszolgálat
Gyors kiszállítás
Gyorskiszállítás
Biztonságos fizetés
Biztonságosfizetés
Tippek, tanácsok

ab - Autóbirodalom

üzletünk

Nyíregyházán, az autobirodalom.hu autóápolási szaküzletében széles választékban megtalálhatók a járművek tisztításához és ápolásához szükséges autókozmetikai szerek, eszközök, kiegészítő termékek.  Szakértő munkatársaink szívesen adnak ingyenes tájékoztatást, használati javaslatokat, ötleteket a termékekkel, autóápolási folyamatokkal kapcsolatban. 

részletek